My Story refugees films

My Story

MY STORY

My Story is de titel voor het programmaonderdeel waarin jonge statushouders films maken met hun eigen smartphone. Levensverhalen verbeeld in een project waarin letterlijk en figuurlijk grenzen en emoties overstegen worden.

Met verschillende status houders uit Syrië vertellen wij hun verhaal door middel van een korte smartphone film. Het project My Story is bedoeld om jong talent zich verder te laten ontwikkelen en te introduceren bij bedrijven op het Media Park. Het hart van de media is gelokaliseerd op het Hilversum Media Park en dat is ook de reden waarom de initiatiefnemers kunnen rekenen op steun van de gemeente Hilversum.

Voorafgaand aan de opnamen volgen de deelnemers een intensief workshop traject. Ook bij de realisatie en afwerking van hun producties worden zij geassisteerd door professionals uit de media wereld. De deelnemers leren over storytelling, storyboards, camera, geluid en editing.

De My Story films ging maandag 3 september 2018 in première. Daarna werden de films de gehele week (van 4 t/m 7 september 2018) tentoongesteld in Beeld en Geluid. Deze tentoonstelling was voor iedereen vrij toegankelijk.

My story refugees films

Workshop My Story